Varjoista maan -näyttely

Ku­va­tai­tei­li­ja Susanna Til­lan­de­rin maa­lauk­set ovat esillä An­ti­kva­ri­aat­ti Sofiassa 1.–31.3.2022.

Susanna Tillander on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka tekee pääosin abstrakteja akryyli- ja öljyvärimaalauksia. Hänen työskentelytapansa on intuitiivinen: hän hakee inspiraationsa reaalimaailmasta, lähinnä ympäröivästä luonnosta, mutta pyrkii maalatessaan olemaan avoin erilaisille alitajunnasta nouseville elementeille. Tillander käyttää töissään voimakkaita värejä ja suosii maalauksissaan tietynlaista rosoisuutta; esimerkiksi kankaan pinta saattaa paikoin pilkistää läpi valmiissa maalauksessa.


Tillanderin tavoitteena on maalauksillaan välittää katsojille niitä tunteita, joita hän itse kokee tai joita hän aistii ympärillään. Hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä Varjoista maan sisältää teoksia, jotka heijastelevat vuonna 2020 alkanutta koronapandemian poikkeustilaa ja siihen liittyviä, paikoin synkkiäkin sävyjä ja tunnelmia. Näyttelyn teokset ovat syntyneet yhdistelemällä tarkkaa suunnittelua ja intuitiivista työotetta: usein taiteilijan mielessä on valmis aihe, jota hän haluaa teoksessaan käsitellä.


Maalausprosessi alkaa värimaailman valinnalla ja komposition hahmottelulla, jota seuraa keskittynyt, hidas pohjustusprosessi. Tillander suosii tummaa maalauspohjaa, jonka käsittely vaatii useita tarkkoja maalauskertoja. Pohjatyön jälkeen kuva-aiheet syntyvät vahvalla, intuitiivisella otteella vaihtelevia maalausvälineitä käyttäen.


Valmiissa maalauksessa tärkeää on paitsi tunnelma myös tietynlainen jännite synkkyyden ja kauneuden välillä. ”Maalaus ei ole valmis ilman katsojaa. Vasta vuorovaikutus katsojan kanssa antaa teokselle sen lopullisen merkityksen”, Tillander pohtii. ”Pyrin siihen, että maalaukseni tavoittavat katsojan tunnetasolla. Silloin koen onnistuneeni.”


Varjoista maan -näyttely on esillä myymälässämme 1.–31.3.2022. Tervetuloa nauttimaan taiteesta maksuttomasti!

Älä-teos

Kuvassa Susanna Tillanderin maalaus Älä! vuodelta 2021.


Tutustu näyttelyihimme ja tapahtumiimme.

An­ti­kva­ri­aat­ti Sofia

Vuorikatu 5

00100 Helsinki

(Sijaintimme kartalla)


palvelu@antikvariaattisofia.fi

040 4640095

Au­kio­loa­jat

Maanantai - perjantai

klo 11–18


Lauantai

klo 11–16

Copyright Antikvariaatti Sofia Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. Tietosuojaseloste.