Tarinamme

Antikvariaatti Sofian juuret ulottuvat legendaarisen antikvaariaatti Seppo Hiltusen vuonna 1985 perustamaan vanhojen kirjojen myynti- ja ostoliikkeeseen Helsingin Sofiankadulle.


Antikvariaattimme pitkäaikainen toimitusjohtaja ja pääomistaja Kaija Kuusela aloitti kirjakauppiaan uransa Hiltusen myymälässä. Aiemman työuransa Kaija teki hektisemmässä bisnesmaailmassa. Hän kaipasi ihmisten arkea ilahduttavaan yritystoimintaan ja ryhtyi luotsaamaan Antikvariaatti Sofiaa Sepon jäätyä eläkkeelle. Kaija on palvellut kirjojen ystäviä vuodesta 2008 lähtien. Vuoden 2022 alussa toimitusjohtajaksi nimitettiin Antti Kuusela.


Sofiankadulta liike joutui muuttamaan rakennuksen remontin alta pois. Ensin uusi paikka löytyi Vuorikatu 8:sta. Nykyinen myymälä avattiin saman kadun toiselle puolelle Vuorikatu 5:een vuonna 2012.


Myymälämme tarjoaa sohvineen mahdollisuuden hengähtää kiireiden keskellä ja selailla rauhassa kirjavalikoimaa. Katseltavaa riittää myös vaihtuvissa taidenäyttelyissä. Erilaiset tapahtumat tuovat kirjallisuudesta kiinnostuneita yhteen ja mahdollistavat monipuolisia keskusteluhetkiä.


Antin ja Kaijan lisäksi myymälän arjen toiminnoista nykyisin vastaavat Eemeli, Jukka ja Riitta-Ilona. Lisäksi tärkeää apua kirjakiireiden keskelle saadaan silloin tällöin kesätyöntekijöiltä ja työ­har­joit­te­li­joil­ta.


Antikvariaatti Sofian taustajoukkoihin kuuluu hallituksen puheenjohtaja Hanna sekä osakkaat Eila, Kimmo ja Vesa. Heitäkin voi myymälässä satunnaisesti tavata.

1642157430867_Ulkokuva2_RIPK-me.jpg

An­ti­kva­ri­aat­ti Sofia

Vuorikatu 5

00100 Helsinki


palvelu@antikvariaattisofia.fi

040 4640095

Au­kio­loa­jat

Maanantai - perjantai

klo 11–18


Lauantai

klo 11–16

Copyright Antikvariaatti Sofia Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. Tietosuojaseloste.